Εκδηλώσεις της ΕΗΜ

Δεκ28

Τα Χριστούγεννα στην ελληνική ποίησι.

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών οργανώνει τη Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 7.00 μ.μ., στην «Αίθουσα Κ. Κατσάρη» του Μεγάρου της, ομιλία του Προέδρου της κ. Κώστα Π. Βλάχου, με τίτλο: Τα Χριστούγεννα στην ελληνική ποίησι.Απαγγέλλουν οι Ελένη Κύργιου, Χριστίνα Λάμπρου, Χαράλαμπος Μηλιώνης και Μαρούλα Παπαευσταθίου.

Δεκ20

Ρεσιτάλ πιάνου του βιρτουόζου πιανίστα Λάμπη Βασιλειάδη.

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών οργανώνει την Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 7.30 μ.μ., στην «Αίθουσα Κ. Κατσάρη» του Μεγάρου της, ρεσιτάλ πιάνου του βιρτουόζου πιανίστα Λάμπη Βασιλειάδη με τίτλο: Η περίπτωση της Κλάρας.Θα ερμηνεύσει έργα των R. Schumann, F. Liszt-Meyerbeer και J. Brahms.Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Δεκ4

Διάλεξη με θέμα: «Ψυχικές διαταραχές: Ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας»

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών οργανώνει την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 7.30΄ μ.μ., στην «Αίθουσα Κ. Κατσάρη» του Μεγάρου της ρεσιτάλ για φλάουτο και πιάνο με τους Ρία Γεωργιάδου και Sven Birch.Θα ερμηνεύσουν έργα των F. X. Mozart, J. Brahms, N. Reichert, R. Jungwirth.

Δεκ2

Διάλεξη με θέμα: «Ψυχικές διαταραχές: Ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας»

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών και η Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων οργανώνουν την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 7.00 μ.μ., στην «Αίθουσα Κ. Κατσάρη» του Μεγάρου της Ε.Η.Μ., διάλεξη με ομιλητή τον κ. Πέτρο Σκαπινάκη, Αναπληρωτή Καθηγητή Ιατρικής Ψυχιατρικής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα: «Ψυχικές διαταραχές: Ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας».

Νοε22

Mουσική βραδιά με νέους καλλιτέχνες που ερμηνεύουν κλασσικά έργα

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών οργανώνει την Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 7:30΄ μ.μ., στην «Αίθουσα Κ. Κατσάρη» του Μεγάρου της (Παρασκευοπούλου 4), τη μουσική βραδιά Νέοι καλλιτέχνες ερμηνεύουν. Οι Αναστασία Τσιτούνη-Αλεξάνδρα Μπεζεβέγκη, φλάουτο, Ελπίδα Κάλλου – Χριστιάννα Παππά – Ιωάννης Ντακούμης, πιάνο, Πέτρος Γιαννούλης, Αριάδνη Κωλέτση, βιολί, Έρρικα Μάντη, σοπράνο, Σοφία Ζώη - Αλέξανδρος Τσιώνης, κιθάρα ερμηνεύουν έργα των: Teleman, Mozart, Beethoven, Chopin, Liszt, Miyagi, Boismortier κ.α. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Νοε18

Ομιλία με θέμα:Η ψυχολογία της τρομοκρατίας

Ομιλία του κ. Βενετσάνου Μαυρέα,Καθηγητή Ψυχιατρικής την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015, στην αίθουσα Κ. Κατσάρη του Μεγάρου της Ε.Η.Μ και ώρα 7 βραδυνή με θέμα: και θέμα: «Η ψυχολογία της τρομοκρατίας».

Νοε4

Ομιλία με θέμα:Η εκφοβιστική συμπεριφορά (bullying)

Ομιλία του κ. Δημήτριου Δαμίγου, Επίκουρου Καθηγητή Ιατρικής Ψυχολογίας την Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015, στην αίθουσα Κ. Κατσάρη του Μεγάρου της Ε.Η.Μ και ώρα 7 βραδυνή με θέμα: «Η εκφοβιστική συμπεριφορά ( bullying) ως σύμπτωμα μιας ψυχολογικής και κοινωνικής δυσλειτουργίας».

Οκτ28

Eγκαίνεια της μόνιμης έκθεσης έργων ζωγραφικής – γλυπτικής της κ. Νίτσας Συνίκη-Παπακώστα

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών εγκαινιάζει, την Τετάρτη, 28η Οκτωβρίου και ώρα 7η βραδυνή, στo Μεγάρό της (Παρασκευοπούλου 4), τη μόνιμη έκθεση έργων ζωγραφικής – γλυπτικής της κ. Νίτσας Συνίκη-Παπακώστα, δωρεά της καλλιτέχνιδας προς το Ίδρυμά μας. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Ιουν3

Διάλεξη με θέμα:Μουσική και Ιατρική: Η βιολογική προσέγγιση της μουσικής θεραπείας

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών, σε συνεργασία με τη Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οργανώνει την Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015 και ώρα 8.00΄ μ.μ., στην «Αίθουσα Κ.Κατσάρη» του Μεγάρου της (Παρασκευοπούλου 4), διάλεξη με ομιλητή τον κ. Αθανάσιο Δρίτσα, Καρδιολόγο, Αναπληρωτή Διευθυντή στο Ωνάσειο Καρδιολογικό Κέντρο, συνθέτη με θέμα: Μουσική και Ιατρική: Η βιολογική προσέγγιση της μουσικής θεραπείας

Μετά τη διάλεξη ο ομιλητής θα ερμηνεύσει στο πιάνο τη μουσική του σύνθεση: Έξ νυχτερινές προσευχές.

Μαρ21

Ρεσιτάλ Πιάνου με την Αλεξάνδρα Κομνηνού

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών οργανώνει το Σάββατο, 21 Mαρτίου 2015 και ώρα 8.00΄ μ.μ., στην «Αίθουσα Κ.Κατσάρη» του Μεγάρου της, (Παρασκευοπούλου 4), Ρεσιτάλ Πιάνου με την: Αλεξάνδρα Κομνηνού.Ερμηνεύει έργα Beethoven - Chopin - Bach - Busoni.

Μαρ

Φωτογραφική έκθεση του Γιάννη Μπράτη με θέμα Γλυπτά της Παμβώτιδας

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών εγκαινίασε το Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015., στο Λαογραφικό Mουσείο «Κ. Φρόντζος», τη φωτογραφική έκθεση του Γιάννη Μπράτη με θέμα:Γλυπτά της Παμβώτιδας.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι 27 Μαρτίου. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα- Παρασκευή 9 π.μ.- 2 μ.μ.Δευτέρα, Τετάρτη και 5.30- 8 μ.μ.

ΜαρΜαϊ

Σειρά εκδηλώσεων φιλοσοφικού - ιατρικού και κοινωνικού περιεχομένου σε συνδιοργάνωση της ΕΗΜ και τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

H εταιρεία ηπειρωτικών μελετών, η σχολή επιστημών υγείας και το τμήμα Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου ιωαννίνων σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε σειρά εκδηλώσεων φιλοσοφικού - ιατρικού και κοινωνικού περιεχομένου, που θα φιλοξενηθούν στην «αίθουσα κ. Kατσάρη».

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Μαρτίου - Μαϊου

Μαρ11

Εκδήλωση με θέμα «Δωρεά Οργάνων: Κοινωνικές και Ηθικές Διαστάσεις»

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών , η Σχολή Επιστημών Υγείας και το Τμήμα Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων οργανώνουν την Τετάρτη, 11 Μαρτίου, και ώρα 8 μ.μ., στην «Αίθουσα Κ. Κατσάρη» του Μεγάρου της ΕΗΜ, εκδήλωση με θέμα: «Δωρεά Οργάνων: Κοινωνικές και Ηθικές Διαστάσεις»

Ομιλητές: Μιχαήλ Μήτσης, Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής- Μεταμοσχεύσεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Κωνσταντίνος Σιαμόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τριαντάφυλλος Σιούλης, Δρ. Βυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης, Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων.

Συντονίστρια: Μαργαρίτα Τζαφλίδου, Καθηγήτρια Ιατρικής Φυσικής, Κοσμήτωρ της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια σειράς εκδηλώσεων ιατρικού κοινωνικού και φιλοσοφικού περιεχομένου κατά τους Μάρτιος - Μάϊος 2015.

Μαρ2

Διάλεξη της κ. Μίτση Σκ. Πικραμένου, με θέμα: «Παύλος Μελάς»: Ωραίος ως Έλλην

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών οργανώνει τη Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015 και ώρα 7.00΄ μ.μ., στην «Αίθουσα Κ.Κατσάρη» του Μεγάρου της (Παρασκευοπούλου 4), διάλεξη με ομιλήτρια την Ιστορικό, Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Μίτση Σκ. Πικραμένου, και θέμα: «Παύλος Μελάς»: Ωραίος ως Έλλην

Ιαν31

Μουσική εκδήλωση:«Μάνος Χατζιδάκις, Μουσική & Κείμενα»

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών οργανώνει τo Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 8.00΄ μ.μ., στην «Αίθουσα Κ.Κατσάρη» του Μεγάρου της (Παρασκευοπούλου 4), μουσική εκδήλωση: «Μάνος Χατζιδάκις, Μουσική & Κείμενα»

Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Λεοντάρης, βιολί & Δημήτρης Λεοντάρης, πιάνο. Θα αισθανθούμε ιδιαίτερη χαρά, αν παρευρεθείτε.