Εκδηλώσεις της ΕΗΜ

Δεκ11

Διάλεξη με ομιλητή τον Ζέφυρο Καυκαλίδη, Νομικό - συγγραφέα.

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών, στη σειρά των πνευματικών της εκδηλώσεων, οργανώνει την Tετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 7 μ.μ., στην «Αίθουσα Κ. Κατσάρη» του Μεγάρου της, διάλεξη με ομιλητή τον Ζέφυρο Καυκαλίδη, Νομικό - συγγραφέα, και θέμα: Ο Στέφανος Ξένος και το Ανατολικό Ζήτημα

Οκτ19

Ρεσιτάλ Κιθάρας με τον Δημήτρη Μπασούκα

Πρόγραμμα της εκδήλωσης

Το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 8.00 μ.μ., στην «Αίθουσα Κ.Κατσάρη» του Μεγάρου της Ε.Η.Μ. θα πραγματοποιηθεί Ρεσιτάλ Κιθάρας με τον Δημήτρη Μπασούκα.

Ιουν1

Συναυλία με θέμα "Ταξίδι μουσικής"

Το Σάββατο, 1 Ιουνίου και ώρα 8.30 μ.μ., στην «Αίθουσα Κ. Κατσάρη» του Μεγάρου της Ε.Η.Μ., Θα πραγματοποιηθεί συναυλία με θέμα "Ταξείδι μουσικής" σε έργα Mozart, Beethoven, Saint Saens,Vieuxtemps, Schubert.Συμμετέχουν: Κωνσταντίνος Λεοντάρης & Ανθή Ιωαννίδου - βιολί, Νεφέλη Γαλάνη - βιόλα, Δέσποινα Σπανού - τσέλο, Σωτήρης Λουίζος & Δημήτρης Λεοντάρης - πιάνο.

Μαϊ28

Παρουσίαση βιβλίου:"Στ’ Απόσκια της Ιστορίας"

Οι εκδόσεις Το Ροδακιό σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Γεωργίας Σ. Σκοπούλη Στ’ Απόσκια της Ιστορίας την Τρίτη 28 Μαΐου 2013 ώρα 8μμ στην Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών, Παρασκευοπούλου 4. Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Καθηγητής Κοινωνικής Λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Βασίλης Νιτσιάκος. Θα διαβάσει ο ηθοποιός Βασίλης Σιάφης. Ο Δημήτρης Ξαξίρης θα παίξει φλογέρα. Συντονίζει η φιλόλογος Βούλα Σκαμνέλου. Υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών στα πλαίσια του εορτασμού 100 Χρόνια Ελεύθερα Γιάννενα.

Απρ20

Συναυλία με θέμα: Από τον Beethoven ... στον Strauss και Kreisler

Το Σάββατο, 20 Απριλίου και ώρα 8.30 μ.μ., στην "Αίθουσα Κ. Κατσαρη" του Μεγάρου της Ε.Η.Μ., θα πραγματοποιηθεί συναυλία με θέμα: Από τον Beethoven ... στον Strauss και Kreisler με τους: Μιχάλη Τσαΐρα (πιάνο) και Ελένη Πετρίδου (βιολί).


Απρ15

Εκδήλωση αφιερωμένη στον ποιητή Λορέντζο

Τη Δευτέρα, 15 Απριλίου και ώρα 8 μ.μ., στην «Αίθουσα Κ. Κατσάρη» του Μεγάρου της Ε.Η.Μ., θα παρουσιαστούν οι νέες εκδόσεις της Εταιρείας μας, με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων από της απε- λευθερώσεως της πόλεως των Ιωαννίνων. 1)Γεωργίου Μ. Θεοδωράκη, «Από την εποποιίαν του 1912 - Πολεμικαί σελίδες». Εισαγωγή - Επιμέλεια: Ιοκάστη Ρίζου - Κάντζιου.Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο κ. Παναγιώτης Τσαμάτος, Καθηγητής Παν/μίου Ιωαννίνων 2)Ελένης Χατζούδη - Τούντα, «Ταξιδεύοντας από την Αθήνα στο Μπιζάνι, Μέσα από τα φύλλα των εφημερίδων 1912- 13». Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο κ. Κων. Π. Βλάχος και η συγγραφέας.