Εκδηλώσεις της ΕΗΜ - 2019

Μαρ16

Ρεσιτάλ βιολοντσέλου με τον Michael Heuper

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών οργανώνει ρεσιτάλ βιολοντσέλου με τον Michael Heuper, το Σάββατο, 16 Μαρτίου, ώρα 8:00 μ.μ. στην «Αίθουσα Κ. Κατσάρη» του Μεγάρου της. Θα ερμηνεύσει έργα Bach, Dutilleux, O’ Connor, Sheng, Cassadó, Θεοδωράκη. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Μαρ1-3

Γ΄ Πανηπειρωτικό Συνέδριο με θέμα: Η Ήπειρος διαχρονικώς. Α΄ Παιδεία - Φιλοσοφία• Β΄ Ιστορία – Αρχαιολογία - Τέχνη• Γ΄ Εποποιΐα.

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών και το Ίδρυμα Μελετών Ιονίου και Αδριατικού Χώρου, οργανώνουν, από την Παρασκευή 1 έως και την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019, στις «Αίθουσες Κ. Κατσάρη» και «Κ. Μαλάμου» του Μεγάρου της Ε.Η.Μ., το Γ΄ Πανηπειρωτικό Συνέδριο με θέμα: Η Ήπειρος διαχρονικώς. Α΄ Παιδεία - Φιλοσοφία• Β΄ Ιστορία – Αρχαιολογία - Τέχνη• Γ΄ Εποποιΐα. Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα λάβει χώρα την Παρασκευή 1 Μαρτίου και ώρα 18.30 μ.μ. στην «Αίθουσα Κ. Κατσάρη» του Μεγάρου της Ε.Η.Μ. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα Συνεδρίου

Φεβ19

Εγκαίνια της μόνιμης εκθέσεως ζωγραφικής «Μνήμη Κώστα Μαλάμου»

Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 7 το απόγευμα, στην Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών, θα τελεσθούν τα εγκαίνια της μόνιμης εκθέσεως ζωγραφικής «Μνήμη Κώστα Μαλάμου» Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από Δευτέρα έως Παρασκευή 9-1 το μεσημέρι και 5-8 το απόγευμα . Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Φεβ15

Διάλεξη με ομιλητή τον κ. Κωνσταντίνο Σουέρεφ και θέμα: Λορέντζος Μαβίλης - ο Δρίσκος και η δικαίωση.

Το Ίδρυμα Μελετών Ιονίου και Αδριατικού Χώρου διογανώνει διάλεξη με ομιλητή τον κ. Κωνσταντίνο Σουέρεφ, δρ. Ιστορίας-Αρχαιολογίας, και θέμα: Λορέντζος Μαβίλης: ο Δρίσκος και η δικαίωση. Απαγγέλει η Αριστέα Ράρρα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 7:00 μ.μ. στην «Αίθουσα Κ. Κατσάρη» του Μεγάρου της Ε.Η.Μ. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Φεβ9

Συναυλία Μουσικής Δωματίου

H Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών διοργανώνει, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου και ώρα 8.00 μ.μ., στην «Αίθουσα Κ. Κατσάρη» του Μεγάρου της. Συναυλία Μουσικής Δωματίου με τους Κωνσταντίνο Λεοντάρη, βιολί και Λαμπρίνα Πρεβεζιάνου, πιάνο. Θα ερμηνεύσουν έργα των Mozart, Schumann και Brahms. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.