Εκδηλώσεις της ΕΗΜ

Νοε22

Διάλεξη με θέμα: Πρόληψη καρκίνου παχέος εντέρου

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών και η Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνδιοργανώνουν, την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 7.00 μ.μ., στην «Αίθουσα Κ. Κατσάρη» του Μεγάρου της Ε.Η.Μ., διάλεξη του κ. Δημητρίου Χριστοδούλου, Αναπληρωτή Καθηγητή Γαστρεντερολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα: Πρόληψη καρκίνου παχέος εντέρου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Νοε20

Διάλεξη με θέμα: Σύντομη αναδρομή στην πόλη των Ιωαννίνων κατά την Οθωμανική περίοδο - Εικόνα και μνήμη.

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών οργανώνει τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 7.00 μ.μ., στην «Αίθουσα Κ. Κατσάρη» του Μεγάρου της, διάλεξη της δρ. κ. Αθηνάς Χρόνη, Αρχαιολόγου, με θέμα: Σύντομη αναδρομή στην πόλη των Ιωαννίνων κατά την Οθωμανική περίοδο - Εικόνα και μνήμη.Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

--

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (Ε.Η.Μ.) προσκαλεί τυχόν ενδιαφερομένους για την εκμίσθωση του ακινήτου «ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΔΑΝΟΥ», οικοπέδου και κτίσματος, που βρίσκεται στο δ.δ. Βίτσας του Δήμου Κεντρικού Ζαγορίου Ν. Ιωαννίνων. Πρόκειται για «αρχοντικό» ιδιαιτέρου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος σε εξαιρετική θέση, στο κέντρο του χωριού Βίτσα Ζαγορίου. Επιδίωξη της Ε.Η.Μ. είναι να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της περιοχής και με την αξιοποίηση και ανάδειξη του υπόψη ακινήτου. Στο πλαίσιο αυτό απευθύνεται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα, προκειμένου να υποβάλουν στην εκδήλωση ενδιαφέροντός τους έως την 30 Νοεμβρίου 2017 με την κατάθεση αίτησης στα γραφεία της Ε.Η.Μ. (οδός Παρασκευοπούλου 4, Τ.Κ. 454 44 Ιωάννινα, τηλ. 26510 25233).

Νοε5

Ρεσιτάλ για 2 Βιόλες ντα Γκάμπα και Τσέμπαλο.

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών με την υποστήριξη του Ιδρύματος Fulbright οργανώνει την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 7.30΄ μ.μ., στην «Αίθουσα Κ. Κατσάρη» του Μεγάρου της Ρεσιτάλ για 2 Βιόλες ντα Γκάμπα & Τσέμπαλο με τους Dr. Christine Kyprianides, Βιόλα ντα Γκάμπα, Κατερίνα Μιχοπούλου, Τσέμπαλο, Γιάννη Τουλή, Βιόλα ντα Γκάμπα. Θα ερμηνεύσουν έργα των Kühnel, Locke, Hume, Abel, Telemann, Simpson, Couperin και Marais. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Οκτ11

ΔΙάλεξη με θέμα τα ναρκωτικά και τον ρόλο των γονέων στην πρόληψη.

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών και η Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνδιοργανώνουν και εφέτος σειρά διαλέξεων κοινωνικού- ιατρικού περιεχομένου η πρώτη των οποίων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 7:00 μ.μ., στην «Αίθουσα Κ. Κατσάρη» του Μεγάρου της Ε.Η.Μ.

Εισηγητής ο κ. Βασίλειος Κούτρας, Καθηγητής Αγωγής Υγείας του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων «ΣΧΕΔΙΑ». Θέμα: «Ναρκωτικά: Ο ρόλος των γονέων στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση του προβλήματος».Η Είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Μαι7

Mουσική εκδήλωση με τίτλο - «Μπλε Νύχτα».

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών διοργανώνει μουσική εκδήλωση με τίτλο: «Μπλε Νύχτα» Οι Γ. Παπαδόπουλος, κιθάρα, Λαμπρίνα Πρεβεζιάνου, πιάνο και Μαρία Σακκά, φλάουτο, μας παρασύρουν σ’ ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με συνθέσεις του Γιώργου Παπαδόπουλου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 7 Μαΐου, 7:30 μ.μ. στην «Αίθουσα Κ. Κατσάρη» του Μεγάρου της Ε.Η.Μ. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Απρ30

Mουσική εκδήλωση - «Νέοι Καλλιτέχνες Ερμηνεύουν».

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών διοργανώνει μουσική εκδήλωση με τίτλο «Νέοι Καλλιτέχνες Ερμηνεύουν». Οι: Ελπίδα Κάλλου, Μαρίνα Βελογιάννη, Ιάσονας Παπαδημητρίου, Ευγενία Μπέστα, πιάνο, Δημήτρης Μπουρσινός, κιθάρα, Απόστολος Δημητρίου, κλαρινέτο,Ευαγγελία Θεοφάνους, βιολί, Δημήτρης Δεληγιαννάκης, ξυλόφωνο, ερμηνεύουν έργα των Mozart, Beethoven, Chopin, Liszt, Tárrega, Mendelsshon, Mayuzumi. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 30 Απριλίου, 7:00 μ.μ. στην «Αίθουσα Κ. Κατσάρη» του Μεγάρου της Ε.Η.Μ.

Μαρ16

Eκδήλωση με θέμα- Εθελοντική Αιμοδοσία - Μήνυμα Αγάπης.

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών και η Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας (Φ.Ο.Ε.Α.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνου εκδήλωση με θέμα: Εθελοντική Αιμοδοσία: «Μήνυμα Αγάπης»

Εισηγητές του θέματος θα είναι η κ. Ελευθερία Ζερβού, Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και η κ. Μαριάννα Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος της Φοιτητικής Ομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Φ.Ο.Ε.Α.). Την εκδήλωση θα προλογίσει ο κ. Κωνσταντίνος Μπουραντάς, Ομότιμος Καθηγητής Αιματολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 και ώρα 19.30 στην «Αίθουσα Κ. Κατσάρη» του Μεγάρου της Ε.Η.Μ. και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017 και ώρα 10.00-14.00 θα λάβει χώρα εθελοντική αιμοδοσία στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ιωαννίνων (Κεντρική Πλατεία).

Μαρ18

Ρεσιτάλ πιάνου.

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών οργανώνει ρεσιτάλ πιάνου με τον Ιωάννη Ντακούμη, το Σάββατο, 18 Μαρτίου, ώρα 7:30 μ.μ. στην «Αίθουσα Κ. Κατσάρη» του Μεγάρου της. Θα ερμηνεύσει έργα Bach, Scarlatti, Beethoven, Chopin, Gershwin. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Μαρ4

Συναυλία με θέμα - Μια βραδιά στην Όπερα.

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών οργανώνει το Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017 και ώρα 7:30 μ.μ. στην «Αίθουσα Κ. Κατσάρη» του Μεγάρου της, συναυλία με θέμα «Μια βραδιά στην Όπερα», με τους Όλγα Μπαλωμένου και Μαρία Τσιρώνη, σοπράνο, Αχιλλέα Φρέστα, βαρύτονο, Λαμπρίνα Πρεβεζιάνου, πιάνο, και Εύη Γκόγκου, απαγγελία. Θα ερμηνεύσουν έργα των Mozart, Puccini, Dvořák, Donizetti, Offenbach. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Φεβ11

Συναυλία αφιερωμένη στο βιολονίστα Τάτση Αποστολίδη.

Φεβ8

Συζήτηση με θέμα - Το δίλημμα ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο.

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών και η Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε συζήτηση «Στρογγυλής Τράπεζας» με θέμα: «Το δίλημμα ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο».

Εισηγητές: Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Δημήτριος Ματθόπουλος, Καθηγητής βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτριος Δαμίγος, Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Κατερίνα Καλογήρου, Δικηγόρος της Νομικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Συντονιστές: Μαργαρίτα Τζαφλίδου, Καθηγήτρια, Κοσμήτωρ της Σχολής Επιστημών Υγείας, Κωνσταντίνος Θ. Πέτσιος, Καθηγητής, Αντιπρόεδρος Ε.Η.Μ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα «Κ. Κατσάρη» του Μεγάρου της Ε.Η.Μ.