Εκδηλώσεις της ΕΗΜ

Μαι7

Mουσική εκδήλωση με τίτλο - «Μπλε Νύχτα».

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών διοργανώνει μουσική εκδήλωση με τίτλο: «Μπλε Νύχτα» Οι Γ. Παπαδόπουλος, κιθάρα, Λαμπρίνα Πρεβεζιάνου, πιάνο και Μαρία Σακκά, φλάουτο, μας παρασύρουν σ’ ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με συνθέσεις του Γιώργου Παπαδόπουλου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 7 Μαΐου, 7:30 μ.μ. στην «Αίθουσα Κ. Κατσάρη» του Μεγάρου της Ε.Η.Μ. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Απρ30

Mουσική εκδήλωση - «Νέοι Καλλιτέχνες Ερμηνεύουν».

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών διοργανώνει μουσική εκδήλωση με τίτλο «Νέοι Καλλιτέχνες Ερμηνεύουν». Οι: Ελπίδα Κάλλου, Μαρίνα Βελογιάννη, Ιάσονας Παπαδημητρίου, Ευγενία Μπέστα, πιάνο, Δημήτρης Μπουρσινός, κιθάρα, Απόστολος Δημητρίου, κλαρινέτο,Ευαγγελία Θεοφάνους, βιολί, Δημήτρης Δεληγιαννάκης, ξυλόφωνο, ερμηνεύουν έργα των Mozart, Beethoven, Chopin, Liszt, Tárrega, Mendelsshon, Mayuzumi. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 30 Απριλίου, 7:00 μ.μ. στην «Αίθουσα Κ. Κατσάρη» του Μεγάρου της Ε.Η.Μ.

Μαρ16

Eκδήλωση με θέμα- Εθελοντική Αιμοδοσία - Μήνυμα Αγάπης.

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών και η Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας (Φ.Ο.Ε.Α.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνου εκδήλωση με θέμα: Εθελοντική Αιμοδοσία: «Μήνυμα Αγάπης»

Εισηγητές του θέματος θα είναι η κ. Ελευθερία Ζερβού, Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και η κ. Μαριάννα Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος της Φοιτητικής Ομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Φ.Ο.Ε.Α.). Την εκδήλωση θα προλογίσει ο κ. Κωνσταντίνος Μπουραντάς, Ομότιμος Καθηγητής Αιματολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 και ώρα 19.30 στην «Αίθουσα Κ. Κατσάρη» του Μεγάρου της Ε.Η.Μ. και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017 και ώρα 10.00-14.00 θα λάβει χώρα εθελοντική αιμοδοσία στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ιωαννίνων (Κεντρική Πλατεία).

Μαρ18

Ρεσιτάλ πιάνου.

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών οργανώνει ρεσιτάλ πιάνου με τον Ιωάννη Ντακούμη, το Σάββατο, 18 Μαρτίου, ώρα 7:30 μ.μ. στην «Αίθουσα Κ. Κατσάρη» του Μεγάρου της. Θα ερμηνεύσει έργα Bach, Scarlatti, Beethoven, Chopin, Gershwin. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Μαρ4

Συναυλία με θέμα - Μια βραδιά στην Όπερα.

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών οργανώνει το Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017 και ώρα 7:30 μ.μ. στην «Αίθουσα Κ. Κατσάρη» του Μεγάρου της, συναυλία με θέμα «Μια βραδιά στην Όπερα», με τους Όλγα Μπαλωμένου και Μαρία Τσιρώνη, σοπράνο, Αχιλλέα Φρέστα, βαρύτονο, Λαμπρίνα Πρεβεζιάνου, πιάνο, και Εύη Γκόγκου, απαγγελία. Θα ερμηνεύσουν έργα των Mozart, Puccini, Dvořák, Donizetti, Offenbach. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Φεβ11

Συναυλία αφιερωμένη στο βιολονίστα Τάτση Αποστολίδη.

Φεβ8

Συζήτηση με θέμα - Το δίλημμα ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο.

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών και η Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε συζήτηση «Στρογγυλής Τράπεζας» με θέμα: «Το δίλημμα ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο».

Εισηγητές: Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Δημήτριος Ματθόπουλος, Καθηγητής βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτριος Δαμίγος, Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Κατερίνα Καλογήρου, Δικηγόρος της Νομικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Συντονιστές: Μαργαρίτα Τζαφλίδου, Καθηγήτρια, Κοσμήτωρ της Σχολής Επιστημών Υγείας, Κωνσταντίνος Θ. Πέτσιος, Καθηγητής, Αντιπρόεδρος Ε.Η.Μ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα «Κ. Κατσάρη» του Μεγάρου της Ε.Η.Μ.