Δελτία Τύπου

17 Φεβ
2023

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών μετά την αναγγελία του θανάτου του Δημάρχου Ιωαννίνων

ΜΩΥΣΗ ΕΛΙΣΑΦ
συνήλθε εκτάκτως και, αφού έλαβε υπόψη την προσωπικότητα του εκλιπόντος, τα δημοκρατικά του ιδεώδη, το ακέραιο του χαρακτήρα του, την κορυφαία ακαδημαϊκή και επιστημονική του πορεία, τη νηφαλιότητα και τις κοινωνικές του ευαισθησίες, αποφάσισε:
- Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.
- Να κατατεθεί χρηματικό ποσό στην ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων.
- Να παραστούν μέλη του Δ.Σ. της ΕΗΜ στην κηδεία.
- Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον ημερήσιο τύπο των Ιωαννίνων.

Ο Γενικός Γραμματέας
Νικόλαος Αναστασόπουλος
Η Πρόεδρος
Κατερίνη Λιάμπη

Κατεβάστε το ψήφισμα σε μορφή pdf

5 Φεβ
2023

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίττας

Την 5η Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίττας με μεγάλη προσέλευση Εταίρων, Μελών και Φίλων της Ε.Η.Μ., καθώς και των Αρχών της Πόλης μας. Η μουσικός, κυρία Γεωργία Αναστάση έπαιξε θαυμάσιες μελωδίες στο πιάνο και συνοδεύτηκε από εξαιρετικές φωνές Εταίρων και Φίλων.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε.


19 Δεκ
2022

Εκδήλωση με θέμα: ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ Ο δρόμος περνά από μέσα....

Με αφορμή το «Έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη», πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, εκδήλωση στην κατάμεστη από κόσμο και κυρίως από νέους ανθρώπους αίθουσα της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών. Στην εκδήλωση μίλησε η Καθ. Ελένη Γκαστή με θέμα:

ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ Ο δρόμος περνά από μέσα....
Ακολούθησε η μουσική παράσταση-αφήγηση, αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη που περιλάμβανε τραγούδια και ποιήματά του από τη συλλογή «Άκουσε τη φωνή μου κι έλα», με τίτλο: Μια μέρα που ο χειμώνας έκλεψε από τον Ιούλιο, από τους Γιάννη Κοντό, Κίκα Ζαχαριάδου, Γιώργο Δημόπουλο, Αναστασία Νικολοπούλου.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε.


14 Δεκ
2022

Ημερίδα με θέμα: «Ο τύπος στα Ιωάννινα κατά τον 19ο αι. έως και τον Μεσοπόλεμο»

Την 14η Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στην Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών η Ημερίδα II με θέμα:

«O τύπος στα Iωάννινα κατά τον 19ο αι. έως και τον Μεσοπόλεμο»
Μίλησαν για διάφορα θέματα της ως άνω περιόδου οι κ.κ. Κατερίνη Λιάμπη, Λουκία Τζάλλα, Φιλήμων Καραμήτσος, Λάμπρος Φλιτούρης, Νικόλαος Αναστασόπουλος, Αργύρης Γιαννέλος, Βασιλική Χαντέλη, Παναγιώτης Γεωργούλας και Γιώργος Τσαντίκος. Σε ανακοίνωση τοίχου (πόστερ) των κ.κ. Αθηνάς Καραντζιά και Ιωάννας Ντούσκου έγινε ένα εράνισμα φωτογραφικό των εφημερίδων, οι οποίες απόκεινται στην Ε.Η.Μ. Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία με μεγάλο ακροατήριο, στο οποίο ήταν ιδιαιτέρως αισθητή η παρουσία φοιτητών και άλλων νέων ανθρώπων.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε.


12 Δεκ
2022

Το Αρσάκειο στην Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών

Το Αρσάκειο Γυμνάσιο – Λύκειο Ιωαννίνων επισκέφθηκε την ΕΗΜ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μαθητών του για το 9ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο με θέμα τον Μικρασιατικό πολιτισμό. Στη Βιβλιοθήκη της ΕΗΜ οι μαθητές συνοδευόμενοι από τέσσερις καθηγητές τους, μεταξύ των οποίων και τον διευθυντή του σχολείου κ. Παύλο Μαυρόγιαννη, παρακολούθησαν μάθημα για την μεθοδολογία της ιστορικής έρευνας από τον Επίκουρο Καθηγητή Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και γενικό γραμματέα της ΕΗΜ κ. Νικόλαο Αναστασόπουλο.